3105 poze   108587 vizite
Albume
1CONTACT2 CRAIOVA DECEMBRIE 20112 INDAGRA 2012   INDAGRA 20142 PITESTI IANUARIE 20122BUCURESTI DECEMBRIE 20132CRAIOVA IANUARIE 20133 VOLIERACOMBINATII CULORICUMPARFLORII 2016GAINI   Araucana      Araucana 2015         Arauacana 2016         Arauacana 2017   Orpington      AMINTIRI FRUMOASE   Plymouth      Plymouth 2015         Cocos pt la anul         Tineret 2015      Plymouth 2016         f1         f2      Plymouth 2019   PUII 2015   Rhode Island 2012      Rhode Island 2013         Rhode Island 2014   Wyandotte      tineret wyandotte 2015      Wyandotte f1      Wyandotte f2MULTUMESC ella67PORUMBEI   Porumbei Satineti      Jucatori de Botosani      Porumbei VoiajoriPROIECTE   a 100   cb210   m 112   s110Pt Gabiutapt helenPUII 2012   Tineret Orpington Galben   Tineret Orpington Negru   Tineret Rhode IslandPUII 2013   Tineret 2013PUII 2014ROMANIA   Cismigiu Mai 2012   Parcul Rozelor Iunie 2012   ZOO Bucuresti Setembrie 2012x METIS CANE CORSO MIORITICxx FLORILE MELE   FLORI 2011   FLORI 2012      IDENTIFICARE CACTUS   FLORI 2013      Cactusi      Trandafiri         Ambiente         Artistry         necunoscut 7         Chrysler Imperial         Doamna in Mov         Eddy Mitchell         Eliza         Flamingo         Golden Showers         Grimaldi         Hocus Pocus         Holsteinperle         Imperatrice Farah         Jubile du Prince de Monaco         Kleopatra         Mirage         Mister Lincoln         necunoscut 2         necunoscut 3         necunoscut 5         Osiria         PEACE         piticul         Queen of Bermuda         Remy Martin         Rose Gaujard         Samba         Sterling         Twist         X TRANDAFIRI 2014         CRINI 2014         Dorinte         X TRANDAFIRI 2015      Zmabile Lalele Narcise

membru din 3 octombrie 2009

Araucana

Gaini Araucana – Oua verzi de gaina fara colesterol

Gaina Araucana, cunoscuta de asemenea si sub numele de gaina Mapuche, este originara din Argentina si Chile, partea de Sud. Aceasta pasare provine din unirea a doua rase, Kallonca, care se caracterizeaza prin lipsa cozii si Ketro, care are un fel de cercei formati din piele in apropierea iesirii canalului din ureche, ei sunt acoperiti de pene asemanatoare cu cele de pe piept.
Caracteristicile fizice pot fi recunoscute datorita penajului liber si in unele cazuri prin amestecul culorii negru si alb. O alta caracteristica comuna acestei rase este ca pasarea poate fi acoperita complet de pene negre, albastre sau albe stropite cu negru. De asemenea poate fi recunoscuta dupa creasta tripla, barba cu pene mici , urechi rosii, picioarele de culoarea maslinei si cercei de pene identice celor de pe piept.
oua verzi
Este o specie unica, crescuta in campurile chilene, cu plante medicinale introduse in alimentatie. Conform datelor istorice datate din 1850, s-au descoperit trasaturi speciale la aceste pasari crescute de Mapuches, popor indigen din Chile, de la care au adoptat si numele. Se mai stie ca intre anii 1920 si 1930, aceste pasari au fost duse in SUA si Europa, pentru particularitatile lor, sau calitatea lor, de a face oua de culoare verzi, se gasesc si in ziua de azi in crescatorii de rasa si asociatii.
Caracteristicile Rasei Araucana >>> se accepta trei varietati Kollonca, Kollonca cu cercei si Ketro ultimele doua pot fi cu sau fara cercei. Cocosul este de marime medie de 2,5 kg pana la 2,7 kg . Gaina este de marime mica, greutatea de 2kg pana la 2,2 kg. Picioare de marime mica , culoarea maslinei. Cozi curate fara pene . Cap mic,cu pielea foarte galbena. Creasta de tip ,,mazare mica,,. Urechile micute si barba mai mica decat creasta. Gat lung, aripa lunga si cioc mic. Gaina Araucana este unica care face oua cu coaja de culoarea albastru /deschis. Culoarea se produce datorita unei enzime secretata de ovioduct care transforma hemoglobina in biliverdin, un pigment care este incorporat in ou pentru a forma coaja .Aceasta culoare depinde de gaina,adica ,daca se oua pe fiecare zi culoarea este mai palida , daca se oua la doua ,trei zile culoarea este mai intensa.
Sunt colectate anual intre 120 si 130 de oua. Greutatea medie este de 59,5 grame de ou si nu prezinta diferente majore fata de ouale obisnuite. Oul de gaina Araucana se caracterizeaza printr-un galbenus de marime mai mare si o coaja mai tare ,care face posibila pastrarea continutului mai mult timp. Cu un gust excelent ,aceste oua sunt foarte cerute de magazinele Gourmet, sunt ideale pentru copt, prajituri, pentru sportivi deoarece sunt bogate in proteine si nu afecteaza colesterolul.
In acelasi timp carotenoizi, continuti de ou, ajuta la protejarea organismului de procese degenerative ,cum ar fi cancerul, diabetul,precum si a bolilor cardiovasculare . In afara de aceste proprietati , oul, are caracteristici nutritionale similare cu ouale maro in ceea ce priveste glucoza si solidele , cu o contributie mare de caroten. Ouale albastre au galbenusurile de un galben auriu. Exista un factor genetic , care decide cea mai mare concentratie de caroten, care duce la galbenusul de culoare galben auriu. Cu cat este mai mare cantitatea de xantofile, luteina si zeaxantina , cu atat este mai puternica culoarea galben auriu , care este dorita de consumatori.
Coaja este de o fragilitate inferioara , datorita grosimii. Indicele de galbenus de ou albastru[raportul dintre inaltimea si diametrul de galbenus exprimata in procente] este o medie cu valori de 46,9 %mai mare decat valoarea de oua maro. Acest lucru ar indica o calitate superioara a oului albastru , datorita grosimii cojii se reduce pierderea de apa ,conservandu-se prospetimea oului pentru o perioada mai mare de timp.Datorita grosimii mai mari a cojii, oul albastru prezinta o imbatranire mai lenta. Echilibru nutritional de ou ecologic: 13% protein, 9,1%grasimi usor de digerat, 12,2% din minerale, fosfor ,fier si sulf si vitamine continute in albus si galbenus A, D, B1 si B2.
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana
Araucana

Comentarii album • 16
Savin70 23 mai 2019  
Va salut .
Când de ineleaza Araucana ?.
Mulțumesc !
Raportează
CosminN 5 ianuarie 2015  
Pe viitor, pt. Araucana de cea mai buna calitate, contacteaza pe Sergiu Cantemir si Anton Mihai. ;)
Raportează
mihaic 5 ianuarie 2015  
multumesc de sfat, pe sergiu cantemir l-am contactat. am vb de un cocos am stabilit ceva si apoi nu a mai raspuns la telefon si nici pe sunphoto. am aflat apoi ca a mai procedat asa nu sunt singurul, deci nu o sa-l mai contactez.
Raportează
CosminN 5 ianuarie 2015  
Nu vreau sa-i iau apararea lui Sergiu pt. ca nu am nici un motiv insa vezi ca a fost plecat din tara din cate stiu.
Raportează
mihaic 5 ianuarie 2015  
se poate, eu am alta banuiala
Raportează
mihaic 5 ianuarie 2015  
e vorba de luna octombrie
Raportează
milly 3 ianuarie 2015  
Am înţeles că ouăle sunt verzui,si nu conşin colesterol?
Raportează
mihaic 3 ianuarie 2015  
nu exista oua sau carne fara colesterol. poate o fi mai scazut, nu trebuie sa ne luam dua reclame... uni sunt in stare sa minta orice pt asi vinde marfa
Raportează
milly 3 ianuarie 2015  
aşa am văzut la ''siana.sunphoto.ro''.
Raportează
mihaic 3 ianuarie 2015  
nu o cunosc , poate e prost informata. dar gainile sunt corcite
Raportează
mihaic 3 ianuarie 2015  
deci ouale de la ea au putin colesterol :))), cert este ca or sa fie verzi
Raportează
milly 3 ianuarie 2015  
la ea se vede! ...,pe zăpadă a ouat!
Raportează
SorinPanait 1 ianuarie 2015  
O rasa ff frumoasa parca incepe sa-mi placa si mie BAFTA
Raportează
mihaic 1 ianuarie 2015  
sunt cam ciudate, nu sunt nici mari nici pitice dar foarte mult carne pe carcasa. ouale sunt potrivite(nu mici) surprinzator de mari avand in vedere talia gainilor. plus ca nu stiu cu ce au crescut prin curte dupa ce s-au imbracat in fulgi au stat mai mult libere. eu anul asta vreau sa scot cati mai multi puii de la ele
Raportează
SorinPanait 1 ianuarie 2015  
Sa fie cu noroc Mihai si sa scoti cit mai multi pui,poate cumpar si eu citeva oua la primavara dupa ce scoti tu.
Raportează
mihaic 1 ianuarie 2015  
sa de Dumnezeu, nu stiu de la doua gaini cate oua o sa am
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.