3105 poze   124732 vizite
Albume
1CONTACT2 CRAIOVA DECEMBRIE 20112 INDAGRA 2012   INDAGRA 20142 PITESTI IANUARIE 20122BUCURESTI DECEMBRIE 20132CRAIOVA IANUARIE 20133 VOLIERACOMBINATII CULORICUMPARFLORII 2016GAINI   Araucana      Araucana 2015         Arauacana 2016         Arauacana 2017   Orpington      AMINTIRI FRUMOASE   Plymouth      Plymouth 2015         Cocos pt la anul         Tineret 2015      Plymouth 2016         f1         f2      Plymouth 2019   PUII 2015   Rhode Island 2012      Rhode Island 2013         Rhode Island 2014   Wyandotte      tineret wyandotte 2015      Wyandotte f1      Wyandotte f2MULTUMESC ella67PORUMBEI   Porumbei Satineti      Jucatori de Botosani      Porumbei VoiajoriPROIECTE   a 100   cb210   m 112   s110Pt Gabiutapt helenPUII 2012   Tineret Orpington Galben   Tineret Orpington Negru   Tineret Rhode IslandPUII 2013   Tineret 2013PUII 2014ROMANIA   Cismigiu Mai 2012   Parcul Rozelor Iunie 2012   ZOO Bucuresti Setembrie 2012x METIS CANE CORSO MIORITICxx FLORILE MELE   FLORI 2011   FLORI 2012      IDENTIFICARE CACTUS   FLORI 2013      Cactusi      Trandafiri         Ambiente         Artistry         necunoscut 7         Chrysler Imperial         Doamna in Mov         Eddy Mitchell         Eliza         Flamingo         Golden Showers         Grimaldi         Hocus Pocus         Holsteinperle         Imperatrice Farah         Jubile du Prince de Monaco         Kleopatra         Mirage         Mister Lincoln         necunoscut 2         necunoscut 3         necunoscut 5         Osiria         PEACE         piticul         Queen of Bermuda         Remy Martin         Rose Gaujard         Samba         Sterling         Twist         X TRANDAFIRI 2014         CRINI 2014         Dorinte         X TRANDAFIRI 2015      Zmabile Lalele Narcise

membru din 3 octombrie 2009

GAINI

Gainile fac parte din clasa aves, ordinul galliformes, familia phasianidae.
Domesticirea gainii de Bankiva (Gallus bankiva)
Gallus bankiva, stramosul salbatic al gainii noastre domestice (Gallus gallus), reprezinta una dintre cele patru specii ale genului Gallus (Gallus gallus, Gallus lafayetii, Gallus sonneratii si Gallus varius), frecvente mai ales in India si in regiunea malaieza. Desi este o pasare tipica de padure, este una dintre speciile cel mai putin adaptate la acest mediu, ca, de altfel, majoritatea pasarilor din ordinul galiformelor (cocosul-de-padure, cocosul-de-mesteacan, ierunca, curcanul etc.). Astfel: gaina de Bankiva isi cauta hrana (vegetala) atat pe pamant cat si in arbori, se odihneste si doarme pe crengile copacilor, insa isi face cuibul pe pamant. In timpul zilei abia de poate fi vazuta; fiind activa numai dimineata si seara. Traieste in perechi, un cocos imperechindu-se cu o singura gaina, spre deosebire de specia domestica.
Domesticirea gainilor a inceput in India, in al treilea mileniu inaintea erei noastre. De acolo a ajuns in Persia si apoi, probabil, in Grecia, unde, in secolul al V-lea i.e.n. se vorbea despre „pasarea persana” . Ulterior pasarea s-a raspandit in toata lumea, obtinandu-se, prin selectie, foarte multe rase noi de gaini. Actualmente cunoastem sute de rase, care se deosebesc din mai multe puncte de vedere: talie uriasa sau pitica, picioare acoperite cu pene sau golase, numarul degetelor (de la 4 la 6), forma pieptenelui, coloritul penajului, aparitie de moturi. In timp ce unele rase au o anumita valoare pentru amatori, altele au fost selectionate pe criterii economice, pentru carne sau oua.
Domesticirea este atat de inaintata, incat gainile, chiar puse in conditii de salbaticie, nu mai revin la formele salbatice. Prin incrucisari si selectionari s-au obtinut rase foarte diferite, greu de categorisit. Conform lui Dionisie Lintia, renumitul ornitolog banatean, ar exista urmatorele tipuri de gaini: tipul european cu capul neted si cu creasta mare sau mica, cu un smoc de pene posterioare; tipul cochinchina, originara din China, de talie inalta, cu pieptul lat si spatele larg, picioare lungi, coada scurta si coaja oului cafenie-galbuie; tipul malaiez, cu corpul zvelt, gatul si picioarele lungi si golase, cap puternic si cresta scurta si groasa; tipul bantam, de talie mica si tipul cuprinzand gainile golase, cu gatul fara pene (bune outoare) si gainile cu penaj matasos (bune clocitoare).
Gaina este un animal domestic ce creste in tara noastra mai ales in gospodariile taranilor dar si in ferme.
Brahma este o gaina de culoare alb cu negru. Cocosu are intre 4,5 si 5,5 kg iar gaina 3,5 si 4,5 kg. O gaina produce anual 120-140 de oua.
Cochinchina este originara din china , are o culoare galben - potarnichiu si alb. Cocosul are o greutate de 4,5 - 5,5 kg iar gaina cantareste intre 3,5 si 4 kg. Gaina produce anual 80 - 100 de oua.
Wiandotte este originara din America de Nord si are culorile alb , argintiu, potarnichiu si negru, in penaj. Gaina cantareste 2,5 - 3 kg si produce intre 180 si 200 oua anual. Cocosul cantareste intre 3,5kg si 4 kg.
Alte rase de gaini: rhode-island, plymouth, sussex care este o rasa mixta pentru carne si oua, leghorn si italiana care sunt rase usoare , pentru oua, combatanta engleza care este o rasa luptatoare, gaina de portelan si phonix care sunt rase de ornament.

Numida meleagris este bibilica. Aceasta are 55 cm . Bibilica este originara din Africa si Arabia de Sud, a fost domesticita si raspandita in intreaga lume.

Acrryllium vulturinum, este bibilca vultur, care masoara 70 de cm. Se intalneste in Africa orientala stropicala
Through%20Phasianidae%20Picture
Through%20Phasianidae%20Picture
phasianidae
phasianidae
cocos de mesteacan
cocos de mesteacan
cocos de mesteacan1
cocos de mesteacan1
cocos de munte
cocos de munte
cocos de munte1
cocos de munte1
ierunca
ierunca
ierunca mascul
ierunca mascul
gluszec161sx3
gluszec161sx3
guszec626sv4
guszec626sv4
guszec2436gh6
guszec2436gh6

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.